Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jajeczne

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
jajko 1 szt
musztarda dijon do smaku
koperek do smaku
natka pietruszki do smaku
tłuszcz do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Porada

Gdy farsz nie będzie chciał się połączyć można dodać kolejne jajko z przyprawami lub większą ilość musztardy.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jajeczne

Kroki postępowania

1
10 jaj gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy.
Krok 1 - Kotleciki jajeczne  foto
2
Do 1 surowego jajka dodajemy spora ilość pieprzu i kucharaka oraz do smaku - wg uznania - curry. Wszystko dobrze mieszamy.
Krok 2 - Kotleciki jajeczne  foto
3
Do jajek dodajemy ok 1 łyżki ostrej musztardy (gdy będziemy mieli łagodniejszą musztardę, wówczas trzeba dać jej więcej) oraz jajko z przyprawami.
Krok 3 - Kotleciki jajeczne  foto
4
Dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki (można zamiast tego dodać szczypiorek).
Krok 4 - Kotleciki jajeczne  foto
5
Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety.
Krok 5 - Kotleciki jajeczne  foto
6
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 6 - Kotleciki jajeczne  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 10.11.2014 07:51
Muszą być bardzo smaczne!
Noruas 10.11.2014 01:17
uwielbiam takie kotleciki
Kuchenka 09.11.2014 23:07
rewelacyjnie się prezentuje
Mama niejadka 09.11.2014 19:55
Napewno smaczne :)
zabcia117 09.11.2014 18:51
Bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak