Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska zupa jarzynowa
Przygotuj pastę 3 ząbki czosnku zmiażdż, liście bazyli posiekaj,utrzyj z oliwą i serem.
Pozostały czosnek pokrój,cebule posiekaj,cukinie drobno pokrój.Ziemniaki pokrój w kostkę , a marchew w plasrerki..Fasole szparagowa pokrój na 3 cm kawałki,a łodygi selera w plasterki.Pomidory pokrój w kostkę usuń z nich pestki.Fasole zalej rosołem4 szklanki,dodaj zioła ,czosnek i gotuj do miękkości.W rondlu zeszklij cebulę,dodaj pory i cukinię,smaż 6 min.dodaj seler,marchew,smaż 5 min, dodaj pozostały rosół,dodaj fasole szparagową,ziemniaki i gotuj 12 min.Potem dodaj wszystko do fasoli ,dodaj pomidory,dopraw i gotuj razem 10 min.Przed podaniem wymieszaj zupę z pastą bazyliową.