Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalska zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasola 1,5 szklanki
fasolka szparagowa 250 g
ząbki czosnku 5-6
cebula
pory 2
marchewki 3
seler naciowy 2-3 łodygi
ziemniaki 5
cukinia
pomidory 4
rosół 5-6 szklanek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżki
oliwa
masło
sól i pieprz

pasta

bazylia 1 szklanka
ser żółty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska zupa jarzynowa

Suszona fasolę namocz na kilka godzin.Po czym gotuj 10 min i odcedź.
Przygotuj pastę 3 ząbki czosnku zmiażdż, liście bazyli posiekaj,utrzyj z oliwą i serem.
Pozostały czosnek pokrój,cebule posiekaj,cukinie drobno pokrój.Ziemniaki pokrój w kostkę , a marchew w plasrerki..Fasole szparagowa pokrój na 3 cm kawałki,a łodygi selera w plasterki.Pomidory pokrój w kostkę usuń z nich pestki.Fasole zalej rosołem4 szklanki,dodaj zioła ,czosnek i gotuj do miękkości.W rondlu zeszklij cebulę,dodaj pory i cukinię,smaż 6 min.dodaj seler,marchew,smaż 5 min, dodaj pozostały rosół,dodaj fasole szparagową,ziemniaki i gotuj 12 min.Potem dodaj wszystko do fasoli ,dodaj pomidory,dopraw i gotuj razem 10 min.Przed podaniem wymieszaj zupę z pastą bazyliową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak