Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z boczniakami i serem brie na francuskim cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
boczniaki 50 dag
cebula 2 szt
masło 2 łyżka
ser pleśniowy 5 dzg
śmietana 1 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
rukola do smaku

Porada

Tartę z boczniakami podawać od razu po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z boczniakami i serem brie na francuskim cieście

Ciasto wyjąć z papieru, ułożyć w formie do tarty lub brytfannie (wylepiając dno i boki formy.) Śmietanę roztrzepać z jajkami, doprawić do smaku pieprzem i solą. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Następnie wsypać pokrojone w paski boczniaki i podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonym serem pleśniowym , zalać przygotowaną śmietaną. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak