Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszonych owoców

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka suszone 30 dag
gruszki suszone 20 dag
śliwki suszone 20 dag
aronia 10 dag suszonej
skórka pomarańczowa 1 otarta szt
miód 3 łyżki
Goździki całe Prymat 3 szt
cynamon Prymat mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszonych owoców

Suszone owoce dokładnie opłukujemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin, aż owoce dobrze namiękną. Po tym czasie zagotowujemy wszystko i gotujemy ok 10 minut. Wtedy dodajemy do kompotu skórkę z pomarańczy, goździki, cynamon i gotujemy jeszcze ok 15 minut. Na koniec dosładzamy miodem i dobrze mieszamy. Kompot możemy też doprawić sokiem z cytryny, gdy wolimy bardziej kwaśny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.11.2014 20:02
uwielbiam go pić w święta
gusia1000 05.11.2014 18:31
Warto taki robić.
Kasia35 05.11.2014 15:53
nie mogę się już go doczekać
Agnieszka-87-25 05.11.2014 14:36
dobry smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak