Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi razowe z kapustą i grzybami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pełnoziarnista 2 skl
woda letnia 1 szkl
olej 1 lyzka
sól 3 lyzeczka
kapusta kiszona
grzyby suszone
cebula
olej
Pieprz czarny mielony Prymat

Lista składników

olej

Porada

mozna zastapic maka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi razowe z kapustą i grzybami.

Na stolnicę wysypuję mąkę, w środku robiąc dołek. Do niego wlewam wode oraz olej. Wyrabiam ciasto, podlewając w razie potrzeby wodą i podsypując mąką. Przykrywam ściereczką i przygotowuję farsz:Kapustę lekko obgotuj, odcedź i posiekaj. Grzyby namocz na 30 min w ciepłej wodzie i obgotuj je przez 15 - 20 min w tej samej wodzie, w której się moczyły. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie smaż ją na oliwie, na wolnym ogniu, aż zarumieni się na oliwie na złoty kolor. Na patelnię wrzuć kapustę, posiekane obgotowane grzyby, sól i pieprz. Duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka i odcedź.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.11.2014 12:56
bardzo lubie przemycac wszedzie gdzie sie da razowa make, super!
molanka 06.11.2014 12:43
z takiej mąki pierogów jeszcze nie jadłam, czas spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak