Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi z gruszką pod orzechową kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 4 sztuki
gruszki 1 sztuka
orzechy włoskie 3/4 szklanki
masło 6 dkg
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
czekolada gorzka 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Figi z gruszką pod orzechową kruszonką

Figi umyć pokroić w ćwiartki.
Umytą gruszkę, obrać, pokroić w drobną kostkę.
Z masła, mąki, cukru i zmielonych orzechów zagnieść kruszonkę.
Wysmarować kokilki do zapiekania odrobiną masła.
W kokilkach ułożyć, pokrojone figi, dodać kawałki gruszki, posypać startą czekoladą.
Owoce posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.09.2015 12:14
mmm z kruszonką :)
Ela15 16.11.2014 13:46
ciekawy przepis
Kejti 07.11.2014 10:44
Mniam, pyszności u Ciebie :-)
kasia.s 06.11.2014 22:54
Super:) Zjadłabym takie cudo:)
mysza75 06.11.2014 20:21
super deserek pod kruszonką
Janina 06.11.2014 16:46
Fajny deserek;)
fotoviderek 06.11.2014 15:51
Chętnie bym skosztował :)
Renata9 06.11.2014 15:37
ale super smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak