Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie śmietanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos

śmietana 12% 250 ml
pieczarki 400 gram
papryka czerwona 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
bulion warzywny 400 ml
mąka pszenna 1 łyżka

Mięso

kotlety schabowe 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie śmietanowym

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe lekko rozgnieść, przyprawić solą i pieprzem
Krok 1 - Schab w sosie śmietanowym foto
2
Rozgrzać olej, smażyć kotlety do zarumienienia. Zdjąć patelni i przełożyć na talerz
Krok 2 - Schab w sosie śmietanowym foto
3
Pieczarki pokrój w plastry, papryki w kostkę. Smaż warzywa na patelni przez około 5 min.
Krok 3 - Schab w sosie śmietanowym foto
4
Dodaj do warzyw mięso, posiekany czosnek, zalej bulionem. Duś aż mięso będzie miekkie.
Krok 4 - Schab w sosie śmietanowym foto
5
Zagęść bulion mąką, dodaj śmietanę i w razie konieczności dopraw do smaku
Krok 5 - Schab w sosie śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.12.2014 10:56
pyszne danie
berys18 21.11.2014 08:36
wygląda bardzo smacznie
VioletoweKucharzenie 17.11.2014 07:54
apetyczny obiadek!
Renataj 16.11.2014 19:32
Bardzo smaczna propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak