Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane i owinięte boczkiem udka kurczka

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryczka chilli 1/4 szt
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
sól
pieprz
boczek wędzony 20 dkg plastry
olej
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane i owinięte boczkiem udka kurczka

Kroki postępowania

1
Na oleju podsmażamy drobno pokrojona cebulę, pieczarki i obie papryki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Faszerowane i owinięte boczkiem udka kurczka foto
2
Udka myjemy, wyciągamy kości i rozbijamy na duży płat. Przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 2 - Faszerowane i owinięte boczkiem udka kurczka foto
3
Na każdy płat nakładamy farsz i zawijamy w plastry boczku
Krok 3 - Faszerowane i owinięte boczkiem udka kurczka foto
4
Zawinięte udka układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Pieczemy w 180 stopniach ok 60 minut. Polecam. Smacznego.
Krok 4 - Faszerowane i owinięte boczkiem udka kurczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.04.2015 09:41
muszą być pyszne
Margo1 23.01.2015 10:57
Bardzo kaloryczne,ale pyszne
romanrafal
romanrafal 24.11.2014 16:27
bardzo dobre
irenka 16.11.2014 22:09
pyszne jedzonko
Konczi 16.11.2014 20:52
Świetnie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak