Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
bulion 250 ml
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Obieramy i kroimy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Na osobnej patelni rumienimy dwie łyżki mąki pszennej i dolewamy bulion. Ważne jest aby energicznie mieszać żeby nie powstały grudki. Dodajemy musztardę i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 2 minut ciągle mieszając. Sos łączymy z pieczarkami i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.11.2014 11:43
pyszne danie
agnieszka214 18.11.2014 16:08
fajnie sie zapowiada
marcia7 18.11.2014 15:14
jajek z takim dodatkiem jeszcze nie próbowałam
gosia1988 18.11.2014 11:06
muszą być pyszne
Wafelek2601 18.11.2014 09:43
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak