Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z cebulą i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
cebula 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
czosnek 1/2 ząbka

Porada

Pastę z sera twarogowego podawać z pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z cebulą i papryką

Do miski włożyć masło, rozetrzeć, dodać ser twarogowy, wymieszać. Następnie dodać śmietanę lub jogurt naturalny. Dokładnie zmiksować. Obraną cebulę bardzo drobno posiekać, połączyć z serem. Wsypać mieloną paprykę i przyprawę kucharek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 09.01.2015 21:59
fajny pomysł. A probowałaś bez masła?
pestka 20.11.2014 13:48
pyszne sniadanie
barbara11561 20.11.2014 12:11
na pewno pysznie smakuje domowe pieczywo z taką pastą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak