Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa z cebulą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
cebula 0,5 kg
ocet 1 szklanka
woda 7 szklanek
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
ziele angielskie 20 szt
Goździki całe Prymat 20 szt
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa z cebulą

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w plastry i powkładać na dno słoików. Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Po tym czasie goździki wyciągnąć. Kawałki papryki powkładać do słoików, zalać zalewą (do słoików wrzucić także liście laurowe, ziele angielskie i gorczycę), zakręcić i pasteryzować 15 min. na małym ogniu (15 min od zagotowania wody w garnku). Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 18:51
Dobra zaprawa na zimę.
Jolanta40 01.01.2015 17:38
papryki razem z cebulą jeszcze nie zaprawiałam, ciekawy przepis
Mniam 21.11.2014 12:03
Lubię takie papryki. Świetny dodatek do wielu dań.
berys18 20.11.2014 21:01
świetna papryczka
dagita 20.11.2014 19:11
Ważne jest tutaj pasteryzowanie, bo jeśli temperatura będzie za wysoka to papryka chrupiąca nie wyjdzie.
Ewelina1991 20.11.2014 18:14
lubię marynowaną paprykę
aginaa 20.11.2014 17:20
super przepis
Katarzyna59 20.11.2014 16:57
lubię taką paprykę
marcia7 20.11.2014 15:49
idealna do zimowych sałatek
Czyki 20.11.2014 15:48
Bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak