Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone śledzie na zielonym groszku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 2 sztuki
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
groszek konserwowy 1/2 puszki
sól i pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone śledzie na zielonym groszku

1. Śledzie umyć, jeżeli bardzo słone to wymoczyć i pokroić na mniejsze kawałki.
2. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać koncentrat, doprawić pieprzem i solą i chwilę smażyć. Odstawić do przestygnięcia.
3. Do zimnej cebuli włożyć pokrojone śledzie, przełożyć do słoika, zamknąć i odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia.
4. Na talerzu ułożyć wianuszek z cebuli, w środek dać groszek a na wierzch śledzie. Ja do układania wykorzystałam foremkę do wycinania ciastek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak