Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z selerem naciowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 szt
seler naciowy 2 łodygi
cukinia 1 szt
boczek wędzony 200 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
oliwa

Porada

Seler naciowy jest bardzo zdrowym warzywem a przy tym na supr właściwość - jest chrupiący! Świetny dodatek do wszystkiego.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z selerem naciowym

Na patelni rogrzewamy kilka kropel oliwy i przesmażamy na niej boczek wedzony pokrojony w kosteczkę. W tym czasie przygotowujemy selera - obieramy łodygi z włókien, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinię myjemy , kroimy w kostke i dodajemy do boczku, przesmażamy. Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je z przyprawami i ziołami - wlewamy na patelnie, dodajemy też selera. Smazymy mieszając aż jajecznica się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 19.11.2014 09:54
polecam!!!
DorotaZ 13.11.2014 18:21
Chętnie wypróbuję bo bardzo lubię selera naciowego:)
dorota20w 13.11.2014 10:06
dziękuje :)
Ola1984 12.11.2014 12:20
Bardzo apetycznie podane.
IwonaDD 12.11.2014 12:00
aromatyczna jajecznica
Wafelek2601 12.11.2014 08:35
Przepysznie wygląda
engie23 12.11.2014 08:30
apetycznie wygląda
olkaaa 12.11.2014 07:36
takiej jeszcze nie jadłam
Ali 12.11.2014 06:06
Wygląda niezwykle smakowicie :)
dorota20w 12.11.2014 00:16
polecam spróbowac :)
norweska20 12.11.2014 00:10
kusząca propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak