Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki po polsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papier ryżowy
kapusta kiszona garść
Liść laurowy suszony Prymat
kasza gryczana 50 g
boczek wędzony 50 g
cebula
sól i pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki po polsku

Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i przyprawą do zup.
Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju.
Podajemy z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 12.11.2014 21:42
Fajny farsz, choć dodałabym do niego trochę marchewki i zrezygnowała z tej przyprawy w płynie.
AnnieB 12.11.2014 17:32
Świetny pomysł!
matesko 12.11.2014 15:18
bardzo lubię
dodi 12.11.2014 13:54
ale pysznosci
marcia7 12.11.2014 13:03
uwielbiam sajgonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak