Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowo pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 0,5 łyżeczki
skórka z cytryny 0,5 łyzeczki
cynamon 0,5 łyzeczki
cukier 1/4 szklanki
masło 35 g
mleko 750 ml
ryż 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowo pomarańczowa

Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i wsypać kolejno do niego ryz krótkoziarnisty,cukier,cynamon,szczyptę soli,mleko i wymieszać.Na wierzchu położyć kawałki masła.Piec ok 45-60 min w 150 stopniach.
Potem przełożyć do formy na babkę.Nastepnie skórki z owoców pokroić i zagotować w 50 ml wody ,dodać lyżkę cukru pudru.Gotować ok 10 min.
Ostudzoną babe wyłożyć na talerzyk i udekorować skórka z owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak