Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3-4 szt
cebula biała 1 szt
kiełbasa wiejska 1/4 laski
boczek wędzony 50-60 g
masło 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obrać pokroic w kostkę. Kiełbasę pokroic w plasterki, a boczek w kostkę. Cebule obrać i pokroic w piórka. Naczynie zaroodporne wysmarować masłem. Ukłądać warstwami: ziemniaki, kiełbasa, boczek, cebula, każdą warstwę oprószyć przyprawa uniwersalną. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Piec około godzine w temperaturze 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.04.2015 13:14
ciekawe danie
Renataj 13.11.2014 09:18
Bardzo lubię tego typu zapiekanki ziemniaczano-kiełbasiane:)
Ali 13.11.2014 07:44
Podoba mi się :)
Megg 12.11.2014 21:39
pyszna zapiekanka
agnieszka214 12.11.2014 19:15
takie danie jest szybkie i fajne
IlonaAlbertos 12.11.2014 18:50
Takie męskie danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak