Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pierogi z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

mięso wieprzowe 1 kg
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Pierogi

mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na niewielkie części. Włożyć do garnka i zalać wodą.
Gotować dopóki mięso nie będzie miękkie.
Dodać pokrojoną marchew, pietruszkę i cebulę. Cały czas gotować.
Przyprawić do smaku.
Krok 1 - Domowe pierogi z mięsem foto
2
Mięso i warzywa wyciągnąć z wody. Zmielić w maszynce do mięsa.
Całość jeszcze raz doprawić, wymieszać z rosołem.
Można przyrumienić trochę cebuli z tłuszczem.
Krok 2 - Domowe pierogi z mięsem foto
3
Przygotować ciasto na pierogi. Mąkę przesypać do miski, stopniowo dolewać wodę i olej.
Powstałe ciasto zwałkować, wyciąć koła na pierogi.
Dodawać farsz i formować pierogi.
Krok 3 - Domowe pierogi z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.11.2014 09:26
mniam zjadłabym takie
engie23 13.11.2014 08:44
pyszności :)
Róża1 12.11.2014 23:15
bardzo smaczne :-).
krokus 12.11.2014 22:36
ulubione pierogi moich domowników
V_kuchareczka 12.11.2014 21:03
pyszne pierożki
halina17 12.11.2014 20:47
Dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak