Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
kiełbasa podwawelska 1 szt
żeberka wędzone 200-300 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1-2 szt
pieczarki 4-5 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 lyzki
sól i pieprz
chili Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki trzemy na tarce o małych oczkach,(odciskamy z nadmiaru wody,dodajemy powstala skrobie),dodajemy jajka, mąkę i wszystko mieszamy. Następnie pokrojone zeberka oraz kiełbasę podsmażamy aż się zarumienią, cebulę również podsmażamy z pieczarkami . Czekamy aż trochę przestygnie, wszystkie składniki wrzucamy do startych ziemniaków,doprawiamy solą i pieprzem (można równiez dodać chili),mieszamy.Całość przelewamy na blachę wysmarowaną olejem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 1,5-2godz godziny w 180 stopniach.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 14.11.2014 11:18
Wystarczy tylko jakąś surówkę zrobić i obiad gotowy.
Lucan 13.11.2014 20:57
lubię przepisy na nowo odkrywające ziemniaka!
RenataZ-et 13.11.2014 20:13
wygląda bardzo apetycznie
nogawkuchni 13.11.2014 16:40
Zdecydowanie coś dla mnie,bardzo lubię takie ziemniaczane smakowitości,świetny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak