Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z warzywami,fasolą i kiełbasą wędzoną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białej fasoli np. Jaś 300 g
ziemniaków 700 g
kiełbasy wędzonej 200 g
gałązki (łodygi) selera naciowego 2 szt
cebula duża 1 szt
duża czerwona papryka 1 szt
duża zielona papryka 1 szt
duża żółta papryka 1 szt
smalcu 1,5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czerwona czubryca do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z warzywami,fasolą i kiełbasą wędzoną

Fasolę wieczorem zalać zimną wodą i zostawić na noc. Ugotować na
małym ogniu.
Obranie ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku, w którym będziemy
gotować zupę,rozpuścić smalec,przyrumienić cebulę pokrojoną w
kostkę. Wrzucić ziemniaki i dusić na małym ogniu 10 minut.
Zdjąć z ognia,wsypać słodką paprykę i wlać 2 litry wody. Dodać
pokrojone w kostkę papryki, pokrojone w plasterki łodygi selera oraz
pokrojoną w plasterki kiełbasę. Przyprawić czubrycą solą i pieprzem.
Gotować do miękkości.
Na 5 minut przed zakończeniem gotowania zupy, dodać ugotowaną fasolę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak