Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka podana na szpinaku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
szpinak mrożony 5 małych kostek
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka podana na szpinaku

Kroki postępowania

1
1. Szpinak rozmrażamy na patelni, podlewamy delikatnie wodą, przyprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Czekamy aż odparuje nadmiar wody.
Krok 1 - Pierś z kurczaka podana na szpinaku foto
2
2. Pierś z kurczaka kroimy na kotlety i również delikatnie przyprawiamy czosnkiem.
Krok 2 - Pierś z kurczaka podana na szpinaku foto
3
3. Filety umieszczamy na patelni i je podduszamy.
Krok 3 - Pierś z kurczaka podana na szpinaku foto
4
4. Na szpinaku układamy nasze filety:)

Życzę smacznego:)
Krok 4 - Pierś z kurczaka podana na szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 29.11.2014 16:10
Prosto i smacznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak