Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowo –oliwkowe roladki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
marchew 2 sztuki
ser żółty 3 łyżki startego
oliwki czarne ok 10 sztuk
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
bulion 1/3 szklanki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia

Porada

Lubię gdy na talerzu jest kolorowo, więc zamiast zwykłego fileta przygotowałam go z dodatkiem marchwi.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo –oliwkowe roladki

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i porcjujemy na 4 części. Każdą część rozbijamy i oprószamy przyprawami.
Krok 1 - Marchewkowo –oliwkowe roladki foto
2
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Marchewkowo –oliwkowe roladki foto
3
Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżki oleju i dajemy marchew. Chwilkę smażymy, a następnie podlewamy bulionem. Dusimy, aż stanie się miękka.
Krok 3 - Marchewkowo –oliwkowe roladki foto
4
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Tak przygotowaną zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Następnie dodajemy ser oraz pokrojone oliwki. Całość doprawiamy. Gotowe nadzienie wykładamy na przygotowane, rozbite filety.
Krok 4 - Marchewkowo –oliwkowe roladki foto
5
Zwijamy roladki. Zwinięte smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju ( z obu stron).Podajemy do ziemniaków, kaszy itp.
Krok 5 - Marchewkowo –oliwkowe roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2015 00:15
Dobre takie.
Klausia 06.12.2014 20:43
ładnie wyglądają :)
turkus3 29.11.2014 21:14
jakie kolorowe - na pewno pyszne !!!
Aleksandra/Olcia 29.11.2014 17:16
uwielbiam takie mięsko
VioletoweKucharzenie 29.11.2014 15:35
piękne! Apetycznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak