Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska Zupa minestrone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
ziemniaki 3 szt
czerwona papryka 1 szt
mała cukinia 1 szt
cebula 1 szt
fasola biała 1 puszka
zielonej fasolki szparagowej 150 g
kawałek białej kapusty 1 szt
bulionu 2,5 l
oliwa
ryżu 100 g
czosnku 1 ząbek
koncentratu pomidorowego 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska Zupa minestrone

Marchewki,pietruszkę,cukinię,paprykę,ziemniaki oczyścić i pokroić w
kostkę.
Por w krążki. W rondlu rozgrzać oliwę,przesmażyć posiekaną cebulę.
Dodać warzywa,poddusić. Zalać gorącym bulionem,dodać fasolkę
szparagową i poszatkowaną kapustę,gotować 15 minut. Dodać ryż i
gotować kolejne 15 minut. Czosnek poszatkować dodać do zupy,następnie
dodać,białą fasolę, koncentrat pomidorowy,bazylię i
natkę,przyprawić,zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.12.2014 12:40
ciekawa zupa , na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak