Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki maślane z cynamonem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2 dag
mleko 1/4 szkl
mąka 30 dag
cukier 1 łyżeczka
jajko 1 szt
masło 5 dag
cynamon 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki maślane z cynamonem

Kroki postępowania

1
Drożdże razem z cukrem rozpuść w mleku. Odstaw do wyrośnięcia. Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajko, cynamon, sól, miękkie masło oraz rozczyn. Dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 1 - Bułki maślane z cynamonem foto
2
Z wyrośniętego ciasta uformuj kulki wielkości moreli.
Krok 2 - Bułki maślane z cynamonem foto
3
Bułeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj rozpuszczonym masłem. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3 - Bułki maślane z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 30.11.2014 17:13
z cynamonem to coś dla mnie
Renata9 30.11.2014 17:03
bardzo smaczne bułeczki
kasiaw 30.11.2014 16:13
ale bym zjadła taką bułeczkę
Adamorek 30.11.2014 16:03
pyszne jesienne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak