Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z dyni z imbirem, curry i chipsami z szynki parmeńskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia pół
szynka parmeńska 5 plastrów
włoszczyzna 1
bulion warzywny 1 litr
imbir
czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z dyni z imbirem, curry i chipsami z szynki parmeńskiej

Do bulionu dodajemy pokrojoną drobno włoszczyznę oraz pokrojoną w kostkę dynię. Gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem i posiekanym świeżym imbirem, dodajemy do naszej zupy. Gdy wszystko zmięknie blendujemy. Dopraiwamy solą, pieprzem i przyprawą curry. Prażymy na suchej patelni kawałki szynki parmeńskiej i dodajemy na wierzch zupki. Ewentualnie zetrzeć ser na wierzch talerza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.12.2014 18:41
ciekawa propozycja
IwonaDD 01.12.2014 15:53
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak