Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filety rybne 0,5 kg
mąka
sól i pieprz
olej do smażenia

zalewa

woda 1,5 szklanki
ocet 4 łyżki
ziele angielskie 7 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cebula
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w zalewie

Filety z dowolnej ryby kroimy na mniejsze kawałki solimy i pieprzymy.Obtaczamy w mące i smażymy.
W tym czasie przygotować zalewę z składników,zagotować wodę z octem i przyprawami i pokrojoną cebulą ,gotować ok 25 min.Zalewą zalać usmażone ryby.Odstawić na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak