Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 3/4 szklanki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
por (biała część) 5 cm
natka pietruszki 1 łyżeczka
pomidory suszone Smak 1/2 słoika
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 5 łyżek
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt

Porada

Gulasz z soczewicy podawać do ryżu lub pieczywa, np ciepłych bułeczek czosnkowych

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z soczewicą

Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę. Z papryki odrzucić gniazdo nasienne i pokroić. Pomidory suszone drobno pokroić
Poddusić cebulę na oleju, dodać startą marchew i pietruszkę i dusić razem. Zalać niewielką ilością wody, dodać soczewicę, pokrojona paprykę, por i suszone pomidory. Gotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 02.12.2014 16:05
smaczne i pożywne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak