Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo - piernikowe z jablkami
Kroki postępowania
Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę.
Piec godzinę (lub do suchego patyczka) w temp 180 st.
mąka pszenna | 3 szkl |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 1 łyżka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
jajko | 5 |
cukier | 1 szkl |
jabłka | 3 |
cukier puder | do posypania |
olej | 1 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: