Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo - piernikowe z jablkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
jajko 5
cukier 1 szkl
jabłka 3
cukier puder do posypania
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo - piernikowe z jablkami

Kroki postępowania

1
Jaja wbić do miski i ubic z cukrem na puszyste.
Krok 1 - Ciasto kakaowo - piernikowe z jablkami foto
2
Mąkę wymieszać z sodą i kakao, przesiać. Dodać do jajek, wsypać przyprawę piernikową, zmiksować.
Krok 2 - Ciasto kakaowo - piernikowe z jablkami foto
3
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do ciasta.
Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę.
Piec godzinę (lub do suchego patyczka) w temp 180 st.
Krok 3 - Ciasto kakaowo - piernikowe z jablkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.12.2014 12:39
bardzo fajne ciasto
kloruś 03.12.2014 21:09
Chętnie bym skosztowała!
kasia.s 02.12.2014 22:36
Pyszności:)
gosia1988 02.12.2014 21:06
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak