Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie po polsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 1/2 kg
woda ciepła 1 szklanka
olej 3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól

farsz

ziemniaki 1 kg
ser biały 1/2 kg
cebula 2 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

do polania

masło
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie po polsku

Kroki postępowania

1
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy do ugotowanych ziemniaków. Całość dusimy.
Krok 1 - Ruskie po polsku foto
4
Gdy ziemniaki przestygną dodajemy ser biały, przyprawy. Całość mieszamy.
Krok 2 - Ruskie po polsku foto
5
Składniki ciasta łączymy i wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki, nadziewamy farszem i zlepiamy pierogi.
Krok 3 - Ruskie po polsku foto
6
Gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 4 - Ruskie po polsku foto
7
Podajemy polane masełkiem i cebulką.
Krok 5 - Ruskie po polsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 03.12.2014 10:54
przepadam za takimi pierogami!
Maridka19 03.12.2014 08:16
Moje ulubione super wyglądają
olkaaa 03.12.2014 07:31
bardzo fajne
w mojej kuchni 03.12.2014 07:23
smakowite danie obiadowe..
zabcia117 03.12.2014 06:59
Moje ulubione :)
Pietruszka 02.12.2014 23:40
apetyczne pierogi
Barbara777 02.12.2014 22:45
dobrze powiedziane- ruskie po polsku- smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak