Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z gotowanym mięsem i boczniakami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
por 1 szt
boczniaki 20 dag
mięso gotowane z kurczaka 20 dag
majonez 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa do zup do smaku
olej do smażenia
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Porada

Podawać z sosem kaszą lub ryżem i surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z gotowanym mięsem i boczniakami

Kroki postępowania

1
Do miski wbić jajka, roztrzepać, wsypać por umyty i pokrojony w krążki.
Krok 1 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
2
Umyte pod bieżącą wodą boczniaki pokroić w kostkę, połączyć z jajkami,
Krok 2 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
3
Dodać pokrojone ugotowane mięso,
Krok 3 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
4
Połączyć z majonezem.
Krok 4 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
5
Wsypać obie mąki, szczypiorek.
Krok 5 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
6
Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą, wymieszać.
Krok 6 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
7
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto
8
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku
Krok 8 - Placki z gotowanym mięsem i boczniakami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.12.2014 14:11
fajne placki:)
w mojej kuchni 23.11.2014 12:53
taki obiad chętnie zjem..
Adamorek 22.11.2014 23:30
smaczna kombinacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak