Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kurczakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
pierś z kurczaka 500 g
cebula biała 1 szt
cukinia 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
pomidory 8 szt
bulion 0,5 l
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kurczakiem

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w kostkę i doprawionego solą, pieprze i słodką papryką kurczaka. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule. Po zeszkleniu dodajemy cukinię, marchewki i pietruszkę pokrojone w kostkę. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do kurczaka z warzywami. Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i przekrawamy na pół i dodajemy. Całość zalewamy bulionem i dusimy przez 15 minut. Serwujemy z ryżem posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 23.11.2014 15:06
apetyczne danie
idealme 23.11.2014 13:59
bardzo smaczne!
asiczekz 23.11.2014 13:43
fajny pomysł :)
erym 23.11.2014 13:20
zapowiada sie proste lecz smakowite danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak