Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w syropie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 800 g
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w syropie

Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i układamy dość szczelnie w słoiku nie upychając. Z cukrów i około szklanki wody przygotowujemy syrop. Gorącym syropem zalewamy śliwki tak aby wszystkie były przykryte. Pasteryzujemy 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak