Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w serowej otulinie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 6 plastrów
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szczypta na plaster
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta na plaster
olej do smażenia 1 szklanka

panierka

ser żółty 400 gram
mąka pszenna 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w serowej otulinie

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i tniemy na 6 plastrów.
Rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Posypujemy solą i pieprzem.
Krok 1 - Schabowe w serowej otulinie foto
2
Następnie panierujemy wkładając plaster mięsa do miseczki z mąką , jajkiem i następnie przekładamy do miseczki z serem.
Krok 2 - Schabowe w serowej otulinie foto
3
Dociskamy kotlety w serze z obu stron tak ak aby ser się ładnie przykleił.
Krok 3 - Schabowe w serowej otulinie foto
4
Następnie delikatnie przekładamy do miseczki bułka tartą.
Krok 4 - Schabowe w serowej otulinie foto
5
tak przygotowane kotlety układamy na desce i dociskamy aby ser się dobrze przykleił do mięsa.
Krok 5 - Schabowe w serowej otulinie foto
6
Smażymy na oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 6 - Schabowe w serowej otulinie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 26.11.2014 10:31
smaczne kotleciki!
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 12:24
Dzięki :)
pestka 24.11.2014 10:23
bardzo smaczne
R'n'G Kitchen 24.11.2014 09:56
Pyszne! Mniam!
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 09:38
Ja zazwyczaj używam ser typu Gouda.
erym 24.11.2014 09:35
a ja mam pytanie, jaki ser bedzie najlepszy do panierki?
Ewelina1991 24.11.2014 09:06
pysznie wygląda
Beatris 24.11.2014 08:48
Bardzo apetyczne kotleciki:)
Malinka 24.11.2014 08:33
Taka wersja schabowego to zdecydowanie dla mnie!!! PYCHA!
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 08:25
Napiszę, że były bardzo dobre. Grube i miękkie i nawet soczyste.
engie23 24.11.2014 08:14
z chęcią bym zjadła
olkaaa 24.11.2014 07:40
smacznie wyglądają
Ali 24.11.2014 06:02
Wygląda nieźle, zjadłbym :)
w mojej kuchni 24.11.2014 00:48
takie pyszne danie chętnie zjem..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak