Przepis i sposób przygotowania na: Torcik orzechowy z pastą pomarańczową
Kroki postępowania
W tortownicy układamy jeden biszkopt, następnie budyń, pastę pomarańczową z cynamonem, drugi biszkopt, masę kajmakową i ostatni biszkopt z orzechami.
mąka pszenna | 600 g |
cukier | 170 g |
jajko | 2 szt |
żółtko jajek | 2 szt |
mleko | 3 łyżki |
miód | 3 łyżki |
margaryna | 200 g |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 16 g |
orzechy włoskie | 170 g |
cukier | 4 łyżki |
margaryna | 100 g |
budyń śmietankowy | 40 g |
cukier | 2 łyżki |
mleko | 400 ml |
pasta | pomarańczowa z cynamonem 5 łyżek |
kajmak | 510 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: