Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne gołąbki z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ser biały 1 kg
masło 10 dag
jajko 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka/ dobrej jakości
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
szczypiorek 1 pęczek
olej do posmarowania gołąbków
przyprawa do potraw do posypania gołąbków

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne gołąbki z serem

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Kapustę podzielić na liście, delikatnie spłukać, zaparzyć we wrzątku i odcedzić. Masło ucierać w mikserze, dodawać po kolei, jajka i ser.
Krok 1 - Wigilijne gołąbki z serem foto
2
Następnie wsypać bułkę tartą i przyprawić wg smaku podanymi przyprawami.
Krok 2 - Wigilijne gołąbki z serem foto
3
Na końcu wsypać drobno posiekany szczypiorek.
Krok 3 - Wigilijne gołąbki z serem foto
4
Faszerować liście kapusty, formując gołąbki.
Krok 4 - Wigilijne gołąbki z serem foto
5
Włożyć gołąbki do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, posypać jarzynką
Krok 5 - Wigilijne gołąbki z serem foto
6
.Upiec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawać w sosie chrzanowym lub grzybowym.
Krok 6 - Wigilijne gołąbki z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 25.11.2014 16:31
nigdy nie jadłam takich gołąbków, ciekawa jestem ich smaku, może skuszę się na ich zrobienie
Zdzisław 25.11.2014 14:47
z takim nadzieniem nie jadłem
IwonaDD 25.11.2014 13:56
fajne, nie widziałam takich, ale warto spróbować
R'n'G Kitchen 25.11.2014 12:59
Takich jeszcze nie jadłem. Twoje bardzo apetycznie wyglądają.
Konczi 25.11.2014 12:57
wigilijne u mnie z grzybami lub pieczarkami bądź jarskie z cebulą z serem nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak