Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem drobiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 300 g
woda letnia 150-200 ml

Farsz

udka z kurczaka 4-5 szt
cebula 1 szt
słonina 100 g
czosnek ząbki 1-2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem drobiowym

Kroimy bardzo drobno słonine , smażymy na rozgrzanej patelni, dodajemy cebulę i pokrojony drobno czosnek.Gdy cebula się przesmaży i zmięknie dodajemy ugotowane mięso i wszystko razem wrzucamy do blendera,doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy wode,,mieszamy i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto (w razie potrzeby podsypujemy mąkę ).Dzielimy ciasto na części, wałkujemy na cienkie placki i wykrawamy szklanką okrągłe placki. Napełniamy ostudzonym nadzieniem i zaklejamy drugim plackiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak