Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb domowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
drożdże 1/2 małego opakowania
sól do smaku 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
woda 1 litr

Porada

Po wyłożeniu chlebka można posmarować masłem gdyż ładnie wygląda i się błyszczy.

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb domowy

Bierzemy wielką misę mieszamy wszystkie składniki (mąka pszenna 1 kg,drożdże 1/2 małego opakowania (z opakowania 100 gramowego),sól do smaku 1 łyżeczka,cukier 1 łyżeczka, woda 1 litr ). Gotową masę dajemy do tacki i pozostawiamy do wyrośnięcia ns ok.40 min. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok.1 godzinę w 180-200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.12.2014 17:37
bardzo apetycznie wyszedł
Jadwiga/Jaga85 08.12.2014 23:35
piękne chlebki!!!
Alex_M 08.12.2014 21:55
wlewamy? a od kiedy ciasto na chleb się wlewa??
idealme 08.12.2014 21:39
aż ślinka leci
eliza135 08.12.2014 20:29
zjadłoby się takiego chlebka
Adam/ZUB3R 08.12.2014 20:06
smaczny chlebek
mirosława4 08.12.2014 19:49
pamiętam jak moja mama piekła kiedyś chleb ale ciasto było zwarte jak na drożdżówkę i przede wszystkim trzeba je było wyrobić a w Twym przepisie nic nie piszesz o wyrabianiu ciasta i jest rzadkie jeśli jest ono na zdjęciu , jestem ciekawa jaki był efekt po upieczeniu tego chleba oczywiście w przekroju :)
cukiereczek 08.12.2014 19:31
wspaniały,domowy chleb
kasia.s 08.12.2014 19:19
Musi być pyszny:)
gosia561 08.12.2014 18:25
nie ma to jak domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak