Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy gulasz z żołądków
Kroki postępowania
Żołądki posypujemy je przyprawami, dodajemy koncentrat, pokrojony czosnek. Smażymy aż podroby będą rumiane.
żołądki drobiowe | 1/2 kilograma |
mąka | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
woda | 1 litr |
śmietana | 2 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
Żołądki posypujemy je przyprawami, dodajemy koncentrat, pokrojony czosnek. Smażymy aż podroby będą rumiane.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: