Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z dorsza z nadzieniem serowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 700 g
sok z cytryny 1/2 szt
ser biały 100 g
koperek 1 łyżka
posiekana dymka ze szczypiorem 1 szt
śmietana 12% 1 łyżka
ser żółty 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z dorsza z nadzieniem serowym

Kroki postępowania

1
Filet z dorsza oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Serek utrzeć ze śmietaną, posiekanym koperkiem oraz drobno posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Dodać starty ser, doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Krok 1 - Roladki z dorsza z nadzieniem serowym foto
2
Masę rozsmarowywać na filetach, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Roladki z dorsza z nadzieniem serowym foto
3
Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polać stopionym masłem, posypać płatkami migdałowymi.

Piec około 25 minut w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć odrobiną posiekanego koperku.
Krok 3 - Roladki z dorsza z nadzieniem serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 10.12.2014 09:45
bardzo mnie zaciekawiły więc wypróbuję
wwwiolka 10.12.2014 08:05
Wspaniale wyglądają.
migotka28 09.12.2014 23:07
pyszna rybka
w mojej kuchni 09.12.2014 20:59
pyszne danie do zjedzenia..
pajbek 09.12.2014 20:30
Smakowicie się prezentują Twoje roladki :-)
cukiereczek 09.12.2014 19:55
jak u Ciebie smacznie
Stenka 09.12.2014 19:04
fajne danie
Katarzyna59 09.12.2014 18:55
rewelacyjne roladki
Monika-twin 09.12.2014 18:54
pyszna ryba.
Gabi44 09.12.2014 18:49
Pyszne danie
Grazyna0211 09.12.2014 18:43
świetny pomysł
Kuchnia Marty 09.12.2014 18:42
Ale apetycznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak