Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka gotowana w kapuście

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
kapusta kiszona 700 g
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
grzyby suszone 100 g
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek z oliwkami Smak 50 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka gotowana w kapuście

Rozgrzewamy olej na patelni. Karkówkę myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Następnie karkówkę posypujemy solą i podsmażamy z oby stron. Karkówkę zdejmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulkę z czosnkiem. Następnie dokładamy kapustę oraz suszone grzyby. Po jakiś 5 minutach kapustę przekładamy do garnka i podlewamy ją wodą. Następnie dodajemy zioła. Gdy kapusta się zagotuje dokładamy karkówkę oraz dosypujemy pieprz oraz ostrą paprykę. Gotujemy na wolnym ogniu aż karkówka zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak