Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 g
pierś kurczaka 1
śmietana 30% 300 ml
kukurydza w puszce 1
ser żółty 20 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z patelni

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Krok 1 - Zapiekanka z patelni foto
2
Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Krok 2 - Zapiekanka z patelni foto
3
Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką.
Krok 3 - Zapiekanka z patelni foto
4
Przyprawiamy pieprzem i solą. Podgrzewamy, aż do zagotowania śmietanki.
Krok 4 - Zapiekanka z patelni foto
5
Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut.
Krok 5 - Zapiekanka z patelni foto
6
Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem.
Krok 6 - Zapiekanka z patelni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.12.2014 16:01
Szybko i smacznie
slonko888 17.12.2014 19:52
fajny przepis
aginaa 17.12.2014 17:40
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak