Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki z ogórkiem i cebulą

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 60 dag
ogórek kiszony 2 szt
cebula 1 szt
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki z ogórkiem i cebulą

Karkówkę myjemy i kroimy w grubsze plastry. Mięso rozbijamy cienko tłuczkiem. Na każdy płat mięsa kładziemy po kawałku ogórka i cebuli. Oprószamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Zrazy układamy w szerokim garnku i podsmażamy na oliwie. Następnie do mięsa wlewamy ok 1 litr wody. Wsypujemy paprykę i przyprawę uniwersalną. Dusimy na małym ogniu do miękkości. Mąkę mieszamy ze śmietaną. Masę wlewamy do mięsa. Gotujemy 2-3 minuty. Sos doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zrazy podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.12.2014 22:55
bardzo dobre
kate.500 16.12.2014 15:06
pyszne zraziki
Janina 14.12.2014 12:57
Smaczne jedzonko;)
R'n'G Kitchen 14.12.2014 11:14
Uwielbiam takie "swojskie" jedzenie
w mojej kuchni 14.12.2014 09:26
takie przysmaki lubię..
Wafelek2601 14.12.2014 08:54
Pyszny obiadek
halina17 13.12.2014 23:14
Dobre zrazy.
barbara11561 13.12.2014 21:12
też robię z różnego mięska takie roladki,są pyszne:)
Renataj 13.12.2014 20:24
Bardzo lubię takie roladki z karkówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak