Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 80 dkg
oliwa
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
kapusta kiszona 25 dkg
grzyby suszone 2 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Umytą karkówkę pokroić w plastry.
Krok 1 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
2
Karkówkę cienko rozbić.
Krok 2 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
3
Wysmarować oliwą, oprószyć marynatą do mięsa. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
4
Kapustę pokroić, podlać wodą, dodać kostkę grzybową i ugotować. Grzyby (wcześniej moczone przez noc) ugotować w osobnym naczyniu, pokroić. Dodać do kapusty. Wymieszać.
Krok 4 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
5
Kapustę wyłożyć na plastry karkówki.
Krok 5 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
6
Zwinąć roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Krok 6 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
7
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ponad godzinę.
Krok 7 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto
8
Wyjąć i podawać.
Krok 8 - Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 15.12.2014 09:37
zapachniało mi obiadkiem na ten widok
IwonaDD 14.12.2014 18:39
apetyczny obiad
Megg 14.12.2014 18:02
pyszny obiadek
marcia7 14.12.2014 17:37
doskonały obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak