Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i pestkami dyni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 300 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
jogurt grecki 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Czarnuszka nasiona Prymat 0.5 łyzeczki
pestki dyni 2 łyzki
pomidor 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Filety z morszczuka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i następnie obsypujemy przyprawa do ryb Prymat.
Krok 1 - Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i  pestkami dyni foto
2
W miseczce łączymy jogurt grecki, jajko i czarnuszkę.
Krok 2 - Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i  pestkami dyni foto
3
Filety przekładamy do naczynia do zapiekania i układamy na nich pokrojonego w plastry pomidora.
Krok 3 - Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i  pestkami dyni foto
4
Całość zalewamy sosem jogurtowym i ....
Krok 4 - Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i  pestkami dyni foto
5
obsypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 30-35 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Morszczuk zapiekany z sosem jogurtowym i  pestkami dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.12.2014 16:07
Pyszna rybka;)
Michał2 17.12.2014 15:24
dzieło sztuki- piękne danie!
w mojej kuchni 17.12.2014 14:14
moje smaki w tym daniu..
Kluska_87 17.12.2014 14:04
ciekawe danie
gosia56 17.12.2014 13:05
na pewno pyszne danie;)
asiczekz 17.12.2014 12:33
wygląda bardzo apetycznie
mirosława4 17.12.2014 11:09
smaczna i zdrowa rybka
kornelcia 17.12.2014 09:41
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak