Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po tajsku.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300 g
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
pieczarki 4-5 szt
anyż gwiazdki 3 szt
Cynamon cały Prymat 1 szt
curry 2 lyzeczki
chili Prymat 1 lyzeczka
sos sojowy 3 lyzki
ocet ryżowy 2 lyzki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Kucharek przyprawa do potraw 1 lyzka
olej
mąka ziemniaczana 1 lyzka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po tajsku.

Kroki postępowania

1
Mieso kroimi w male kawalki,podsmazamy na malej ilosci oleju i doprawiamy kucharkiem i swiezo mielonym pieprzem.
Krok 1 - Wieprzowina po tajsku. foto
2
rumienione mieso,podlewamy woda (ta by mieso bylo zakryte),dodajemy gwiazki anyu,cynamon,sos sojowy i ocet ryzowy i dusimy do miekkosci.
Krok 2 - Wieprzowina po tajsku. foto
3
Cebule kroimi w piorka ,papryke w paski i pieczarki w plastry,wszystko razem podsmazamy,doprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Wieprzowina po tajsku. foto
4
Gdy mieso bedzie miekkie dodajemy do podsmazonych warzyw,dodajemy chili i curry,dusimy ok 1--15 min.Make ziemniaczana mieszamy z woda i zageszczamy sos,chwile razem dusimy...Podajemy z ryzem.
Krok 4 - Wieprzowina po tajsku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 17.12.2014 15:21
fajne smaki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak