Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa Panna Cotta

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
mleko 100 ml
cukier 50 g
czekolada mleczna 100 g
wanilia 1/2 laski
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
maliny świeże do dekoracji
śmietana kremówka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa Panna Cotta

Żelatynę rozpuścić w trosze wrzątku. Mleko zagotować ze śmietanką, cukrem, kakao i nasionami wanilii. Zdjąć z ognia, dodać połamaną na kawałki czekoladę i żelatynę. Dokładnie wymieszać. Masę rozlać do pucharków i odstawić do całkowitego stężenia. Na środku każdego deseru nałożyć kleks ze śmietany. Kilka malin rozgnieść widelcem, mus rozłożyć do pucharków, udekorować świeżymi malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.12.2014 09:45
warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak