Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardyńska zupa selerowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
marchew 1 szt
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
seler naciowy 30 dag
gorąca woda 750 ml
Papryka ostra mielona Prymat 0,25 łyżeczki
chleb tostowy 1 kromka
masło 1 łyżeczka
ser żółty 5 dag - pecorino
mięso wieprzowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sardyńska zupa selerowa

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Pokroić również marchew i mięso.
Warzywa z mięsem smażyć na oleju 3-4 minuty, stale mieszając.
Krok 1 - Sardyńska zupa selerowa foto
2
Koncentrat pomidorowy wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do mięsa i dusić pod przykryciem ,na małym ogniu 15 minut.
Krok 2 - Sardyńska zupa selerowa foto
3
Łodygi selera pokroić w 0,5 cm plasterki, dołożyć do rondla i dusić 5 minut. Wlać resztę wody ,doprawić solą, papryką, pieprzem i gotować 15-20 minut.
Krok 3 - Sardyńska zupa selerowa foto
4
Chleb pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle na złoto.
Krok 4 - Sardyńska zupa selerowa foto
5
Zupę podawać z grzankami i startym serem .
Krok 5 - Sardyńska zupa selerowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.12.2014 14:01
na sam widok juz mi leci ślinka !!!
Lis 05.12.2014 21:17
Apetycznie się zapowiada:)
RenataZ-et 05.12.2014 20:56
ciekawy pomysł na zupę :)
smakowita 05.12.2014 20:07
musi być smaczna
Gabi44 05.12.2014 19:11
Bardzo ciekawa zupka.
Megg 05.12.2014 18:19
rewelacyjna zupka
Christopher 05.12.2014 18:12
@Annal169Hosz -dziękuję,już się znalazło.Pozdrawiam Christopher
Anna169Hosz 05.12.2014 15:14
Chyba gdzieś Ci zginęło mięso w składnikach... a zupa na pewno pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak