Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z pomidorami i bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 g
ząbki czosnku 3
sól
przecier pomidorowy 4 łyżki
bazylia świeża 4 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z pomidorami i bazylią

Ziemniaki obieramy ,wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości razem z obranym czosnkiem. Odcedzamy.
Na maśle podsmażamy przecier razem z posiekaną bazylią. Dodajemy do ziemniaków i ubijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.12.2014 20:37
Smakowałoby mi Twoje puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak