Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w cebuli z rodzynkami i śliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cebula 2 szt
rodzynki 1 garść
śliwki suszone 10 szt
masło 1 łyżka
olej z pestek dyni 4 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w cebuli z rodzynkami i śliwkami

Schab nacieramy przyprawami, zostawiamy na 2-3h.

Cebulę szatkujemy i skrapiamy olejem z pestek dyni.

Śliwki kroimy na mniejsze kawałki.

Do żeliwnego garnka dajemy masło topimy i z każdej strony opiekamy mięso.

Dodajemy pozostałe składniki i przykrywamy, dusimy na minimalnym ogniu ok 1h.
Jeśli uzyskamy dużo soków to lekko je odparować i po pokrojeniu polać sosem mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.12.2014 09:27
bardzo fajny pomysł na schab, wypróbuję
Christopher 07.12.2014 20:47
Lubię taki schabik, pycha.
Malinka 07.12.2014 17:35
To coś dla mnie, pycha!
Anna133 07.12.2014 16:52
prosty sposób na elegancki i smaczny obiad
marcia7 07.12.2014 16:17
na elegancki obiad
Katarzyna59 07.12.2014 15:48
wygląda wspaniale i pewnie też tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak