Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane i ostudzone ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Bułkę moczymy w wodzie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy do jajek i odciśniętej bułki tartej. Dodajemy 1 surowe jajko, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dobrze mieszamy składniki. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak