Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czysty barszczyk czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 kulki
bulion warzywny 1,5 l
sól i pieprz
majeranek 1 łyżka
cukier 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
cytryna 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czysty barszczyk czerwony

Kroki postępowania

1
Buraki szorujemy i gotujemy aż będą miękkie. Obieramy i kroimy na kawałki.
Krok 1 - Czysty barszczyk czerwony foto
2
Buraki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Do zupy dodajemy czosnek i majeranek i gotujemy całosc ok kwadransa.
Krok 2 - Czysty barszczyk czerwony foto
3
Po tym czasie dodajemy do smaku sól i pieprz, a następnie doprawiamy sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przecedzamy przez sitko i podajemy.
Krok 3 - Czysty barszczyk czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.12.2014 10:25
uwielbiam barszczyk z uszkami :-)
Konczi 28.12.2014 09:25
Pyszny barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak